Kristian Andås og Alexander Sellevold spiller for NBK i høst

Vil bidra med rutine i et ungt og talentfullt NBK-mannskap.

Både Kristian og Alexander er født i 1986, og er lokale NBK-gutter som er fostret opp i klubben. Alexander har hatt en lengre pause fra fotballen, men har tidligere spilt både for Løv-Ham i 1. divisjon, og Fyllingen og Åsane i 2. divisjon. Han fikk sist med seg 3 kamper for NBK i 2014-sesongen, og har deretter prioritert familieliv og golf på Meland. Kristian har vært en kontinuitetsbærer på A-laget i over 10 år, før han bestemte seg for å trappe ned i Lindås IL i 6. divisjon før denne sesongen. Han er også familiefar og har bygget seg hus på Gaulen i Lindås. Begge blir nå med for å hjelpe moderklubben i arbeidet med å berge plassen i høst.

Etter divisjonsomleggingen i fjor har nivået i 4. divisjon blitt tydelig høyere. Siden fjorårssesongen har også mye rutine forsvunnet ut. Blant annet har Chris Fosse lagt skoene på hyllen, Sindre Skår har trappet ned i Kvernbit, og Aleksander Belland Eriksen studerer til lærer i Sogndal. Til tross for at Aleksander Vågenes (26), Andreas Bøe Snekkevik (22), og Jon Helge Eikeland (26) enda ikke statistisk har nådd sin beste fotball-alder, har de stått for rutinen i år i et ellers ungt og talentfullt NBK-mannskap. Så langt i år har NBK vanligvis startet med 5-7 juniorspillere, inkludert Joachim Rongved Smørdal som fremdeles er guttespiller. Gruppen har også vært uheldig med skader i vår, slik at det har vært mange ulike konstellasjoner å se på banen.

Bortsett fra kampene mot Arna Bjørnar og Sund hvor laget ble tatt spesielt på fysikk (og en stygg avslutning på kampen hjemme mot Ny Krohnborg), har det unge laget likevel matchet nivået godt. Fasiteten etter vårsesongen er dog bare 8 poeng på 10 kamper, og 21-32 i målforskjell. Laget ligger på tredje siste plass, med like mange poeng - men bedre målforskjell enn Voss. Andreas Bøe Snekkevik er divisjonens toppscorer, med 12 av disse målene (!). Både Fyllingsdalen, Varegg, Arna-Bjørnar og Bjarg har forsøkt å hente Andreas, men så langt har han avvist alle frierier. «Jeg skal være med å berge plassen med NBK», har vært det kontante svaret fra Andreas.

Alexander Sellevold er tiltenkt en rolle som midtstopper, mens Kristian Andås vil spille sentralt. Minimum 2 lag rykker ned ? og maksimum 4 (avhengig av antall lag fra Hordaland som rykker ned fra høyere divisjoner). Vi går en spennende avslutning på sesongen i møte, hvor spesielt kampene mot Voss kan bli avgjørende. Første kamp i høst er hjemme mot nettopp Voss, lørdag 12. august kl. 15.00.

Håper at flest mulig vil ta turen til Knarvik Stadion for å støtte guttene i oppgjøret! Åpen kiosk, speakertjeneste og fri inngang.

Lik oss på facebook!

Banekalender

Medlemsinformasjon

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift